Buitenschoolse opvang

De Gabriëlschool werkt voor de kinderopvang (BSO en VSO) samen met Ska Kiekeboe Kinderopvang [link] en Kindcentrum Putten [link].

Ska Kiekeboe is gevestigd in het pand op de Kelnarijstraat 42, direct naast de Gabriëlschool.
Zij bieden voorschoolse opvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang.

De BSO-locatie van Kindcentrum Putten is in hetzelfde pand als onze schoolvestiging Bijstergoed.

Neem voor meer informatie gerust een kijkje op hun website of neem contact met ze op.

Samenwerking
[nog iets over waarom juist met hun samengewerkt wordt? bijv. iets over gedeelde visie o.i.d.]

Kindcentrum putten

Kindcentrum Putten biedt activiteiten aan die de fantasie en verbeeldingskracht stimuleren. Zo krijgt je kind bij ons de ruimte om te experimenteren, uit te proberen en te ervaren. ‘Ontdekkend leren’ noemen wij dat. Uiteraard met persoonlijke aandacht en in een veilige en stabiele omgeving.

Wij bieden flexibele contracten aan. Je zit bij ons niet vast aan hele of halve dagen, maar je kunt gericht opvang aanvragen. Je bepaalt dus zelf de uren waarin je opvang nodig hebt. Werk je onregelmatig of heb je een dag extra opvang nodig? Ook dat is geen probleem!

Ska kiekeboe

Beleef, leef, lef is onze lijfspreuk. En onze opvang straalt dat uit: van alles ontdekken en zichtbaar anders. We dagen kinderen uit en laten hun grenzen verleggen. Kinderen krijgen alle ruimte om te leren door te experimenten, uit te proberen en zelf te ervaren.

Lekker lezen, een spel spelen, knutselen, koken, bakken, op de PlayStation, voetballen of buitenspelen.. het kan allemaal! Een vast team van enthousiaste pedagogisch medewerkers nemen de tijd voor ieder kind en spelen in op verschillen in leeftijd en interesse.

Eten op school

Tijdens de lunch wordt samen met de leerkracht in de klas gegeten en gedronken. In principe staat daar een kwartier voor, maar daar gaan we soepel mee om. Het ene kind heeft tenslotte iets meer tijd nodig dan de ander. Tijdens de lunch hanteren we een aantal gedragsregels.

De volgende afspraken gelden:
• Voor de lunch zeggen we het Onze Vader op.
• We beginnen allemaal op dezelfde tijd met lunchen
• Kinderen wassen van tevoren hun handen.
• We eten in onze groep onder leiding van een leerkracht/stagiair(e)
• Tijdens het eten zitten we aan onze tafels, in de kring of groepstafels en we eten netjes.
• Na het eten zijn we samen verantwoordelijk voor een schone werkplek, zodat we weer aan het werk kunnen
• Overgebleven etenswaren gaan weer mee naar huis, zodat ouders inzicht hebben wat er
is gegeten en gedronken. Leerkrachten stimuleren kinderen op een positieve manier hun eten en drinken op te eten, maar zijn hier niet verantwoordelijk voor.