Onze schoollocatie aan de Kelnarijstraat

De Gabriëlschool maakt sinds 1992 gebruik van de locatie Kelnarij.
In 2016 is het gebouw grondig gerenoveerd. Sindsdien is het een ruime, lichte school met een moderne indeling.

Er wordt les gegeven aan 6 stamgroepen:

  • De Dolfijnen (groep 1 en 2)
  • De Bevers (groep 1 en 2)
  • De Vossen (groep 3, 4 en 5)
  • De Beren (groep 3, 4 en 5)
  • De Uilen (groep 6, 7 en 8)
  • De Adelaars (groep 6, 7 en 8)


Naast het werken in de stamgroepen werken we soms groepsdoorberekend, bijvoorbeeld tijdens het maken van kerststukjes of buitenactiviteiten.

Het gebouw wordt ook gebruikt voor buitenschoolse opvang en door diverse externe organisaties, zoals Intraverte, een theaterschool en een Popkoor

Onze groepen

Dolfijnen (groep 1 en 2)

De Dolfijnen zijn de kinderen uit de onderbouwgroep op locatie Kelnarij. Samen met juf Els en juf Monique hebben we het erg fijn met elkaar. We werken met verschillende thema’s, waar ook de ouders bij betrokken worden. Soms gaan we er met elkaar op uit of nodigen we mensen in de groep uit die iets komen vertellen. We leren veel door te ervaren en te doen. Ook leren we veel van en met elkaar. Jongsten van oudsten, maar ook andersom!

Bevers (groep 1 en 2)

Wij zijn de Bevers. Bevers houden van samenwerken, samen spelen en goed voor elkaar zorgen. Wij ook. En we houden net als bevers van de natuur, hutten bouwen en nieuwe dingen leren. Het is fijn om een Bever te zijn! We hebben zelfs ons eigen Beverlied. U vindt ons in ons fijne Beverlokaal. Kom gerust een kijkje nemen.

Vossen (groep 3, 4 en 5)

Hallo allemaal!

Wij zijn De Vossen.
Onze stamgroep bestaat uit 25 enthousiaste kinderen die graag samen werken, spelen, vieren en in gesprek gaan. Wij hebben 2 juffen: juf Linda op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Juf Tineke op de vrijdag.Onze groep is divers: de kinderen uit groep 3 beginnen net met lezen en groep 4 en 5 krijgen taal en spelling.  Ook rekenen we elke dag uit onze nieuwe rekenmethode alles telt q. Daarnaast spelen we lekker binnen en buiten en doen we spelletjes in de kring

Beren (groep 3, 4 en 5)

Hoi allemaal, wij zijn de Berengroep. Wij zijn met 24 kinderen. In onze groep zit groep 3, groep 4 en groep 5 bij elkaar. Het is super leuk! We zijn met elkaar echt één stamgroep. We helpen elkaar, vertrouwen elkaar en zorgen goed voor elkaar. We houden erg van werken en van gezelligheid. Het gaat een super leuk schooljaar worden. Groetjes van alle Beren!

Uilen (groep 6, 7 en 8)

Wij zijn de Uilen! Samen met de Adelaars zijn wij de bovenbouw van de Kelnarij. Dit schooljaar zijn we met 22 kinderen verdeeld over de groepen 6, 7 en 8. Zeker aan het begin van het schooljaar is het fijn dat de oudste kinderen in de groep al weten hoe er gewerkt wordt bij de Uilen, zij helpen hierbij de kinderen die nieuw zijn bij de Uilen.

We werken met een weektaak waarvan de kinderen een groot deel zelf inplannen. De instructies zijn al ingepland zodat de kinderen weten wanneer deze plaatsvinden, zij kunnen hier rekening mee houden bij het maken van hun planning. We houden enorm van spelletjes spelen en zijn dan ook heel fanatiek. Door de kanjertraining leren we elkaar beter kennen en dit helpt ons ook om anderen beter te helpen. We vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt in de groep en met veel plezier naar school gaat.

Iedere periode tussen de vakanties werken we aan een ander thema van wereldoriëntatie. Dit doen we meestal in de middag maar soms gaan ook de taallessen over het thema.

Adelaars (groep 6, 7 en 8)

Hallo, wij zijn de Adelaars. Wij zijn een bovenbouwgroep op de locatie Kelnarij. Bij ons in de klas zitten 20 kinderen verdeeld over groep 6, 7 en 8.

In de klas werken wij met een vast dag- en weekritme. We werken met een weektaak, waarbij de instructies al staan ingepland. Daarnaast plannen wij een deel van ons werk zelf in, zodat we steeds zelfstandiger worden en leren de juiste keuzes te maken.

In de ochtend plannen we ons reken- en taalwerk, zodat we in de middag tijd hebben voor IPC. Bij IPC hebben we elke 8 weken een nieuw thema waarin we ons verdiepen. Hier werken we veel samen en oefenen we onze opzoekvaardigheden en presentatieskills.