Onze schoollocatie aan de jan nijenhuisstraat

Locatie Bijstergoed is in 2009 opgeleverd. Er wordt les gegeven aan 7 stamgroepen:

  • De Kikkers (groep 1 en 2)
  • De Vissen (groep 1 en 2)
  • De Giraffen (groep 3, 4 en 5)
  • De Olifanten (groep 3, 5 en 5)
  • De Paradijsvogels (groep 6, 7 en 8)
  • De Valken (groep 6, 7 en 8)
  • De IJsvogels (groep 6, 7 en 8)

In schooljaar 2023-2024 brengen we dit terug naar 6 groepen, door het invoeren van een aanmelding.

We werken nauw samen met onze ‘buurman’ Pepersgoed. Ons gebouw biedt ruimte voor kinderopvang vanaf 6 weken, een peutergroep, buitenschoolse opvang en basisonderwijs.

Onze groepen

Kikkers (groep 1 en 2)

De Kikkergroep bestaat uit kinderen van 4 tot 6 jaar. Ons lokaal is op de begane grond van Bijstergoed en grenst direct aan de speelzaal. In de speelzaal worden de weekopeningen en weeksluitingen gehouden. De Kikkers gebruiken het als extra speelruimte en voor bewegingsonderwijs. Als we naar buiten kijken zien we ons speelplein.

De Kikkers hebben twee juffen. Juf Marion en juf Hester werken allebei met veel plezier in de Kikkergroep!

Vissen (groep 1 en 2)

Mogen wij ons even voorstellen:

Wij zijn de kinderen van “de vissengroep”, wij zijn een onderbouw groep van 4 t/m 6 jaar.
Onze juffen heten juf Mieke (woensdag) en juf Gonnie (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag).
In onze groep is het heeeeel gezellig.
Spelenderwijs zijn wij van alles aan het leren van de wereld om ons heen.
Wij zijn ook echte “Kanjers” want wij zorgen heel goed voor elkaar.
Elke ochtend beginnen wij in de kring en vertellen we elkaar nieuwtjes. We benoemen de dag van de week en kijken naar de datum en vragen ons dan af hoeveel vingers we daar voor op moeten steken en hoeveel kinderen we daar voor nodig hebben.
Onze juf vertelt ook verhalen in de kring, of ze leest voor, of we gaan zingen, dat doen wij ook heel graag. En misschien verrassend voor vissen, maar wij kunnen heel goed luisteren.
Na de kring gaan wij nog even wat bewegen en dan gaan we aan het werk. We hangen ons kaartje aan het keuzebord en de verplichte werkjes kruisen we af op het blaadje ernaast als ze af zijn.
Eigenlijk hebben wij heel veel soorten kringen, een vertel-,taal-, reken-, boeken-,kanjer-, muziek-, trefwoord-, en soms ook een verjaardagskring.
Wij werken met Thema’s en samen met de juf zorgen wij voor de invulling.

Het is echt heel gezellig in onze groep. Zelfs de juffen zijn er graag!

Giraffen (groep 3, 4 en 5)

Wij zijn de giraffengroep: een hele leuke middenbouwgroep met 26 kinderen. Bij de giraffen zijn we lief tegen elkaar. Wij vinden het fijn om bij elkaar in de groep te zitten en we houden van spelen, werken, praten en samen een feestje vieren. We hebben twee juffen, juf Laura en juf Jolanda. Kom maar gauw een keertje langs bij de Giraffen, we heten je graag welkom!

Olifanten (groep 3, 4 en 5)

De Olifantengroep is een middenbouwgroep (groep 3, 4 en 5) en bestaat uit 27 kinderen. Ons lokaal is op de eerst verdieping. Via de hoofdingang ga je de trap op en zul je ons in het rechterlokaal vinden. De Olifanten krijgen les van juf Rosa en meester Youri. Dit is wat de kinderen over de Olifantengroep zeggen:

· De Olifantengroep is een gezellige groep, met zo nu en dan leuk grapjes! (Isa, groep 5)

· We werken altijd netjes in onze schriftjes (Novan, groep 3)

· We zijn allemaal kanjers, want we zijn behulpzaam, we zijn te vertrouwen. Dit leren we met de kanjertraining (Steven, groep 5)

· We zijn lief voor elkaar (Sebastián, groep 3)

· We sluiten niemand buiten, iedereen mag meespelen, de juf en meester ook! (Ibrahim, groep 4)

· We houden ons aan het stoplicht tijdens het werken. Dat is heel handig, want anders gaat iedereen met elkaar kletsen (Vajèn, groep 4)

Paradijsvogels (groep 5, 6 en 7)

Hoi! Wij zijn de Paradijsvogelgroep (groep 5, 6 en 7). Jullie moeten weten dat wij in dat gekke witte gebouwtje zitten op het schoolplein van Bijstergoed-locatie. Wij hebben best mazzel, want we hebben onze eigen mini-school met tosti-apparaat! Helaas mag alleen de klassendienst een tosti maken op woensdag en vrijdag. Onze groep bestaat uit 23 kinderen en het is heel gezellig samen met juf Sandra, juf Jasmyn en meester Youri. We zijn zo’n gezellige groep, omdat we veel kanjertraining doen. We helpen elkaar en lossen problemen op de goede manier op. Wil je een keertje op bezoek komen, klopt dan maar op het raam van dat gekke witte gebouwtje 😊
Groetjes, de Paradijsvogels

Valken (groep 6, 7 en 8)

Wij zijn één van de bovenbouwgroepen op de locatie Bijstergoed. Er zitten 26 kinderen in deze klas van de jaargroepen 6, 7 en 8. Het is een superleuke klas waar de kinderen heel hard kunnen werken, maar waar ook veel gelachen wordt.
Wij zorgen goed voor elkaar, want het belangrijkste voor ons is dat iedereen zich fijn voelt in de klas. Alle kinderen kunnen zichzelf zijn; we hebben respect voor elkaar.
Op maandag t/m donderdag staat juf Paola voor de klas en op vrijdag juf Christa.

IJsvogels (groep 6, 7 en 8)

In onze groep zitten 23 kinderen. De lessen zijn erg leuk. Op maandagmiddag hebben we kanjertraining en Engels. Op woensdag hebben we verkeersles en op vrijdag hebben we gym en topografie. Wij krijgen les van juf Miriam en juf Gonnie. Ze zijn hartstikke aardig en ze helpen je graag. Wij helpen elkaar als IJsvogels ook graag, bijvoorbeeld als de juf bezig is.