Onze schoollocatie aan de jan nijenhuisstraat

Locatie Bijstergoed is in 2009 opgeleverd. Er wordt les gegeven aan 7 stamgroepen:

  • De Kikkers (groep 1 en 2)
  • De Vissen (groep 1 en 2)
  • De Giraffen (groep 3, 4 en 5)
  • De Olifanten (groep 3, 5 en 5)
  • De Paradijsvogels (groep 6, 7 en 8)
  • De Valken (groep 6, 7 en 8)
  • De IJsvogels (groep 6, 7 en 8)

In schooljaar 2023-2024 brengen we dit terug naar 6 groepen, door het invoeren van een aanmelding.

We werken nauw samen met onze ‘buurman’ Pepersgoed. Ons gebouw biedt ruimte voor kinderopvang vanaf 6 weken, een peutergroep, buitenschoolse opvang en basisonderwijs.

Onze groepen

Kikkers (groep 1 en 2)

Welkom bij de Kikkers,

Onze klas is beneden in het gebouw Bijstergoed. Wij hebben geluk want de grote zaal zit aan onze klas vast. Hierdoor hebben wij extra speelruimte voor bv onze trein, maar we kunnen er ook gymmen. De Kikkers zijn echte Kanjers, we spelen met elkaar, we helpen elkaar en we leren van elkaar. Om dit extra te oefenen gebruiken we de Kanjertraining. Juf Marion (ma -di- woe) en juf Hester (woe- do- vr) zijn de Kikkerjuffen. De woensdagen werken ze om en om. Elke ochtend gaat de deur van de klas om 8.15 uur open op het kleuterplein, de kinderen nemen afscheid van hun ouders en starten met een klein spelletje, kletsen met de andere kinderen of lezen een boekje. Zo starten we rustig de dag. We zitten graag met elkaar  in de kring. Daar kijken en luisteren we naar boeken, praten we met elkaar en doen we leerspelletjes met concentratie, taal en rekenen. We werken meerdere weken over een thema en de kinderen denken/praten mee over de vraag : Wat willen we weten/leren? Welke speelhoek kunnen we erbij maken? Natuurlijk is het heel leuk als er een ouder of familielid in de klas komt vertellen over een thema. De Kikkers maken elke dag op het kiesbord zelf de keuze  voor welke activiteit ze kiezen.  Dit doen we met naamkaartjes. Naast binnen werken en spelen gaan we natuurlijk ook naar buiten. We spelen op het plein en maken soms een wandeling door de buurt. Spelen is de belangrijkste manier voor een kleuter om te leren. Zo leren ze omgaan met zichzelf, met elkaar en met de wereld om zich heen. 

Vissen (groep 1 en 2)

Mogen wij ons even voorstellen:

Wij zijn de kinderen van “de vissengroep”, wij zijn een onderbouw groep van 4 t/m 6 jaar.
Onze stamgroepleiders heten Youri (woensdag) en juf Gonnie (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag).
In onze groep is het heeeeel gezellig.
Spelenderwijs zijn wij van alles aan het leren van de wereld om ons heen.
Wij zijn ook echte “Kanjers” want wij zorgen heel goed voor elkaar.
Elke ochtend beginnen wij in de kring en vertellen we elkaar nieuwtjes. We benoemen de dag van de week en kijken naar de datum en vragen ons dan af hoeveel vingers we daar voor op moeten steken en hoeveel kinderen we daar voor nodig hebben.
Onze juf vertelt ook verhalen in de kring, of ze leest voor, of we gaan zingen, dat doen wij ook heel graag. En misschien verrassend voor vissen, maar wij kunnen heel goed luisteren.
Na de kring gaan wij nog even wat bewegen en dan gaan we aan het werk. We hangen ons kaartje aan het keuzebord en de verplichte werkjes kruisen we af op het blaadje ernaast als ze af zijn.
Eigenlijk hebben wij heel veel soorten kringen, een vertel-,taal-, reken-, boeken-,kanjer-, muziek-, trefwoord-, en soms ook een verjaardagskring.
Wij werken met Thema’s en samen met de juf zorgen wij voor de invulling.

Het is echt heel gezellig in onze groep.

Giraffen (groep 3, 4 en 5)

Wij zijn de giraffengroep: een hele leuke middenbouwgroep met 22 kinderen. Bij de giraffen zijn we lief tegen elkaar. Wij vinden het fijn om bij elkaar in de groep te zitten en we houden van spelen, werken, praten en samen een feestje vieren. We hebben twee juffen, juf Jolanda en juf Ilse. Kom maar gauw een keertje langs bij de Giraffen, we heten je graag welkom!

Olifanten (groep 3, 4 en 5)

De Olifantengroep is een middenbouwgroep (groep 3, 4 en 5) en bestaat uit 25 kinderen. Ons lokaal is op de eerst verdieping. Via de hoofdingang ga je de trap op en zul je ons in het rechterlokaal vinden. De Olifanten krijgen les van juf Alice. Dit is wat de kinderen over de Olifantengroep zeggen:

· De Olifantengroep is een gezellige groep, met zo nu en dan leuk grapjes! (Isa, groep 5)

· We werken altijd netjes in onze schriftjes (Novan, groep 3)

· We zijn allemaal kanjers, want we zijn behulpzaam, we zijn te vertrouwen. Dit leren we met de kanjertraining (Steven, groep 5)

· We zijn lief voor elkaar (Sebastián, groep 3)

· We sluiten niemand buiten, iedereen mag meespelen, de juf  ook! (Ibrahim, groep 4)

· We houden ons aan het stoplicht tijdens het werken. Dat is heel handig, want anders gaat iedereen met elkaar kletsen (Vajèn, groep 4)

Paradijsvogels (groep 6, 7 en 8)

Hoi! Wij zijn de Paradijsvogelgroep (groep 6, 7 en 8). Jullie moeten weten dat wij in dat gekke witte gebouwtje zitten op het schoolplein van Bijstergoed-locatie. Wij hebben best mazzel, want we hebben onze eigen mini-school met tosti-apparaat! Helaas mag alleen de klassendienst een tosti maken op woensdag en vrijdag. Onze groep bestaat uit 24 kinderen en het is heel gezellig samen met juf Sandra en juf Everine. We zijn zo’n gezellige groep, omdat we veel kanjertraining doen. We helpen elkaar en lossen problemen op de goede manier op. Wil je een keertje op bezoek komen, klopt dan maar op het raam van dat gekke witte gebouwtje 😊
Groetjes, de Paradijsvogels

Valken (groep 6, 7 en 8)

Wij zijn één van de 3 bovenbouwgroepen op de locatie Bijstergoed. Er zitten 20 kinderen in deze klas van de jaargroepen 6, 7 en 8. Het is een superleuke klas waar de kinderen heel hard kunnen werken, maar waar ook veel gelachen wordt.
Wij zorgen goed voor elkaar, want het belangrijkste voor ons is dat iedereen zich fijn voelt in de klas. Alle kinderen kunnen zichzelf zijn; we hebben respect voor elkaar.
Wij krijgen les van juf Miriam.

IJsvogels (groep 6, 7 en 8)

In onze groep zitten 23 kinderen. Wij krijgen elke dag les van juf Esther.