Het team van de Gabriëlschool

Sterk onderwijs vraagt om een bevlogen team professionals die de visie van de Gabriëlschool met een warm hart uitdragen. Dat doen onze collega’s. Op deze pagina stellen wij ze met trots aan u voor. 

Onze collega’s maken van elke schooldag weer een feestje. Niet alleen helpen zij de kinderen bij hun persoonlijke ontwikkeling, ook zelf zijn ze erg leergierig. Dankzij hun scholing en inzet beschikken we nu over een team bestaande uit stamgroepleiders, gedragsspecialisten, coaches en intern begeleiders. Onderwijs op maat is bij ons ook écht maatwerk!

Youri Aartsen

Stamgroepleider Olifanten (groep 3, 4, 5)

Mijn naam is Youri Aartsen, 29 jaar en ik ben woonachtig in het prachtige centrum van Harderwijk. Sinds schooljaar 2017-2018 ben ik meester op de Gabriëlschool (locatie Bijstergoed). Na 4 fantastische jaren als meester van de Salamandergroep (kleuters) en een jaar Paradijsvogels (groep 5, 6, 7) en IJsvogels (groep 6, 7, 8) ben ik sinds dit schooljaar samen met juf Rosa stamgroepleider van de Olifanten (groep 3, 4, 5). Als meester vind ik de sociale ontwikkeling in de groep en op school net zo belangrijk als de cognitieve ontwikkeling. Ik zie de school als samenleving, waarin de kinderen leren hoe zij met elkaar omgaan. Kinderen moeten zich fijn voelen op school. Ik wissel leuke en gezellige momenten graag af met periodes waarin de kinderen bezig zijn met hun cognitieve ontwikkeling, zowel alleen als met behulp van elkaar. In mijn groep heerst een prettige sfeer waarin de kinderen plezier beleven aan het omgaan met mij en met elkaar.

Naast leerkracht ben ik ook ict-specialist op de Gabriëlschool. Dit schooljaar ben ik gestart met de masteropleiding Leren en Innoveren. Ik heb affiniteit met schoolvernieuwingen, vooral op het gebied van ict. Ik vind een verandertraject binnen een school erg interessant, vooral de manier waarop ik collega’s mee kan nemen binnen een verandering.

Marion Anneveldt

stamgroepleider De Kikkers groep 1-2

Mijn naam is Marion Anneveldt, ik woon met mijn gezin in Ermelo.
In januari 1992 ben ik gestart met mijn eerste vaste baan in het onderwijs in Utrecht.
Na heel wat onderwijsjaren in Utrecht en invalwerk op verschillende scholen in Ermelo, kwam ik in 2018 op Gabrielschool werken.
Het samen de school zijn, de oudere kinderen helpen de jongere kinderen en het samen vieren spreekt mij erg aan.
Ik ben begonnen bij de Middenbouw maar werk sinds een paar jaar met veel plezier bij de kleuters.
Kleuters zijn “een vak apart” , het lijkt alsof we alleen maar aan het spelen zijn maar ondertussen leren de kinderen heel erg veel. Door te spelen leren kleuters alles over de wereld om zich heen.
Als juf leer je ze al spelend zelfstandig te worden. Hoe meer je zelf kunt, des te zekerder ben je van jezelf en dan kan je de wereld aan. Hiermee leg je de basis voor je hele schooltijd.
Naast het lesgeven aan de kinderen is het fijn om goed contact te hebben met ouders en collega’s want samen zijn we de Gabrielschool.

Els Baars

stamgroepleider De Bevers groep 1-2

Aanvullende opleiding/ expertise/ favoriete quote/werkzaam bij Gabriel sinds/o.i.d,

Tineke Berends

stamgroepleider De Dolfijnen groep 1-2

Aanvullende opleiding/ expertise/ favoriete quote/werkzaam bij Gabriel sinds/o.i.d,

Ilse Berends

Mijn naam is Ilse Berends. Sinds 2011 ben ik werkzaam op de Gabrielschool. Ik sta op woensdag voor de Uilen (groep 6-7-8). Elke dinsdag ben ik in Amsterdam voor mijn opleiding tot schoolleider. De andere dagen ben ik ambulant.

Mijn verantwoordelijkheden zijn:

  • MT lid middenbouw
  • Locatie verantwoordelijk Kelnarij
  • Opleider in de school

Mandy van den Bosch

stamgroepleider De Beren groep 3-4-5

Aanvullende opleiding/ expertise/ favoriete quote/werkzaam bij Gabriel sinds/o.i.d,

Monique Brinkmann

stamgroepleider De Dolfijnen groep 1-2

Mijn naam is Monique Brinkmann en ik ben al sinds 1979 werkzaam op de Gabrielschool. Destijds was de school een 4-klassige lagere school die door visie en bevlogenheid van het team uitgroeide en ontwikkelde tot een grote Jenaplanschool. Het is heel fijn om steeds deel te maken van ontwikkelingen in school. Ik heb in die 44 jaar Gabrielschool ervaring opgedaan in alle bouwen en in een zorggroep binnen school. Momenteel werk ik bij de Dolfijnen, waar ik geniet van de kinderen die de wereld ontdekken. Het is fantastisch te zien hoe betrokken de kinderen kunnen zijn en hen te mogen begeleiden in hun ontwikkeling op alle gebied. Ik wil ze graag een fijne kleutertijd bieden. Mijn quote is: ”We kunnen niet van alle kinderen dezelfde sterren maken, maar we kunnen ze wel allemaal laten schitteren”.

Kyra van Eijk

Gwenda van Elten

stamgroepleider De Beren groep 3-4-5

Mijn naam is Gwenda van Elten, 23 jaar en ik woon in Putten. Dit schooljaar ben ik te vinden bij de Beren, een middenbouwgroep op locatie Kelnarij.

Brigitte Kas

stamgroepleider De Uilen 6-7-8

Mijn naam is Brigitte Kas. Nadat ik in 2005 de Pabo in Den Haag had afgerond, zijn we verhuisd vanuit de Randstad naar de Veluwe waarna ik ben gaan werken op de Gabriëlschool. Ik ben begonnen als invalleerkracht maar al snel kreeg ik een vaste een groep en werd onderdeel van het team. In 2013 heb ik de Master SEN – Remedial Teacher behaald. Naast stamgroepleider van de Uilen, ben ik taal- leesspecialist binnen onze school. Momenteel zijn we intensief bezig met het verder ontwikkelen van het spellings- en taalonderwijs binnen de Gabriëlschool.

Ik vind het belangrijk dat de kinderen in mijn groep graag naar school gaan en zich prettig voelen op school. Kinderen moeten zich op hun eigen wijze kunnen ontwikkelen en een eerste vereiste daarbij is dat de kinderen zich veilig voelen en zichzelf durven te zijn. Het is mooi om te zien hoe nieuwsgierig kinderen kunnen zijn en gedreven om “nieuwe dingen” te ontdekken. Hen hierin begeleiden en stimuleren is het mooie van ons vak als leerkracht. Binnen het jenaplan onderwijs mogen we kinderen meerdere jaren achtereenvolgens begeleiden en vervullen ze steeds een andere rol in de groep. Het is fijn als kinderen na 3 jaar met vertrouwen de stap zetten richting het voortgezet onderwijs. “Ik heb het nog nooit gedaan, dus denk dat ik het wel kan”.

Marlies Koster

stamgroepleider Giraffen groep 3-4-5

Ik ben juf Marlies en ik werk sinds 2016 met veel plezier op de Gabriëlschool. Op dit moment geef ik les in de middenbouw en ben ik cultuur coördinator op school. Ik woon met mijn man en twee kinderen in Harderwijk. Na de PABO in Zwolle heb ik de Master Leren en Innoveren gedaan. Ik geniet tijdens het lesgeven op de Gabriëlschool van samen spelen, samen werken, samen praten en samen vieren (Jenaplan). Door middel van deze afwisseling en de inzet van Kanjertraining hoop ik dat kinderen met plezier naar school komen om samen te leren. ‘Ik ben zo klein’, zei de mol. ‘Ja’, zei de jongen, ‘maar je maakt een groot verschil.’ – Charlie Mackesy 

Esther Koumans

stamgroepleider De Ijsvogels groep 6-7-8

Aanvullende opleiding/ expertise/ favoriete quote/werkzaam bij Gabriel sinds/o.i.d,

Hester Loot

stamgroepleider De Kikkers groep 1-2

Aanvullende opleiding/ expertise/ favoriete quote/werkzaam bij Gabriel sinds/o.i.d,

Vivian van Oosterhout

Intern begeleider

De meeste voldoening haal ik uit het samen met de ouders en kinderen zorgen voor onderwijs dat écht op maat is. Als dat lukt, ben ik trots.

Everine Ramon

stamgroepleider De Olifanten groep 3-4-5

Aanvullende opleiding/ expertise/ favoriete quote/werkzaam bij Gabriel sinds/o.i.d,

Jolanda Sanders

stamgroepleider De Giraffen groep 3-4-5

Mijn naam is Jolanda. Sinds augustus 2005 ben ik werkzaam op de Gabriëlschool. Ik ben begonnen in de onderbouw en heb een uitstapje gemaakt naar de bovenbouw. Maar ik ben vooral al vele jaren met heel veel plezier in de middenbouw aan het werk. Na mijn Master SEN heb ik mij verder mogen ontwikkelen als taal-leesspecialist en sinds een paar jaar ben ik ook de IPC coördinator op onze school.
Samen spreken, werken, spelen en vieren hoort bij ons jenaplanonderwijs en ik kan erg genieten van deze afwisseling in onze stamgroep. Ik vind het erg fijn om de kinderen te mogen helpen groeien in hun ontwikkeling.
Mijn quote is: “Ik hoor en ik vergeet, ik zie en ik onthoud, ik doe en ik begrijp.”

Gonnie van Vliet

stamgroepleider De Vissen (groep 1, 2)

Aanvullende opleiding/ expertise/ favoriete quote/werkzaam bij Gabriel sinds/o.i.d,

Paula Weststrate

Conciërge en Administratief Medewerkster

Hoi, ik ben Paula Weststrate. Samen met mijn man en 3 kinderen woon ik in Putten.
Sinds eind 2021 ben ik conciërge op de Gabriëlschool en ik geniet enorm van deze baan. Geen dag is het zelfde in mijn functie! Ik zorg ervoor dat de beide locaties er verzorgd uit blijven zien, verricht allerlei hand- en spandiensten om het werk voor mijn collega’s wat gemakkelijker te maken en vanaf 2023 mag ik ook de administratieve klussen op mij nemen.

Mariska Willemsen

Monno van Zeeland

Conciërge

Een veilige en prettige school? Als verantwoordelijke voor het toezicht binnen en buiten onze gebouwen, zorg ik dat alles piekfijn in orde is.

Sander van Zomeren

Directeur

Na … jaren zelf met veel plezier voor de klas te hebben gestaan ben ik sinds <1800> de trotse directeur van de Gabrielschool.